Print

Ett radioprogram med gott prat

Göra en egen podradio

Jag gillar verkligen alla möjligheter som tillgängligheten till ny teknik erbjuder oss. Tack vare några tekniska prylar och internet gör jag ett eget radioprogram, en podcast eller podradio som det heter på svenska. Det tycker jag är häftigt! I mitt eget radioprogram pratar vi om det som jag gillar mest, kommunikation, utveckling och meningen med livet. Gäster i programmen är människor som jag är nyfiken på att ha ett gott prat med.

Kika in och läsa och lyssna på sajten för ett Gott prat. Podcasten om kommunikation, utveckling och meningen med livet. Maria Gustafsson med gäster.

Spara och dela intressanta samtal

Sedan 2009 har jag funderat på att jag vill spara och dela fler av de intressanta samtal jag har med intressanta människor som jag träffar. Fler säger jag därför att jag har filmat och publicerat på YouTube och Bambuser, särskilt från träffar i Social Media Club Göteborg. Vägen till att faktiskt starta en egen podcast har varit både slingrig och rak. Jag har fått inspiration av människor i min närhet som Martin Lindeskog som har berättat om att podcasta i flera år och som även föreläst om att göra sin egen podcastWebCoast och av Alexandra Loonin och Anna Hed som föreläste om hur de gör sin podcast En podcast om en podcastGeek Girl Meetup Öresund 27/11 2012.

Gott prat föddes under en ledig helg

Under en helg i början av 2013 avbokade jag alla saker jag hade planerat att göra och satt med papper och penna för att skissa på vad min podcast skulle vara. Namnet Gott prat hade jag redan kommit på några år tidigare men då som förslag på ett uppdrag på mötesform till en kund. När uppdraget inte blev av sparade jag namnet som jag gillade. I skissandet som höll på hela helgen ritade jag och skrev, rätt som det var kändes riktningen helt självklar. Min podcast skulle ju såklart handla om mina favoritämnen: kommunikation, utveckling och meningen med livet.