Min centralplats på internet

Hejsan!

Min tanke med REDIG REBELL – sajten är att den är min centralplats på internet. Som en trädgård som jag kan gå runt och pyssla i. Samtidigt som den erbjuder inspiration till andra. Så som jag får från andra på internet.

Internet ger människor amazing möjligheter till kunskapsdelning!

Precis som när jag började blogga 2008 har jag ingen brådska med att sajten ’ska bli klar’ utan den får växa fram i lugn och ro. Med lust. Fast nu känner jag att jag behöver flytta fram sajten i min priolista.

På gång

  • Jag kommer att lägga in Creative Commons (CC) på allt innehåll, jag ska bara lära mig hur man gör först. Man väljer en licens och sedan skapas en kodsnutt att klistra in i källkoden. Men var och hur? Är inne och läser här på Creative Commons. Jag gillar idén med att dela med sig, jag skrev om det i mikumariabloggen. Webbtanten har CC tydligt utmärkt i sin blogg, se här. Kristina Alexandersson gästbloggar om CC hos Webbtanten.
  • Jag kommer också att lägga in dela-knappar. När jag lär mig hur man gör. På Jonas Larssons blogg hittade jag båda dessa två, se här: http://youmewe.se/om-jonas-larsson/ så nu har jag i alla fall inspirationen här på plats.
  • En widget för Instagrambilder vill jag sätta in: http://wordpress.org/extend/plugins/instagram-for-wordpress/
  • Anna Forsberg på Webbtanten tipsar om många smarta plugins till WordPress här: http://webbtanten.se/wordpress-plugins/
  • .

And so on.

Maria Gustafsson
mikumaria