GGBGBG_Official-Poster1

 Vår ursnygga poster till knytkonferensen Sharing is Caring är skapad av Emilie Jansson.

Geek Girl Meetup Göteborg

I nätverket Geek Girl Meetup har vi fullt fokus på att göra träffar med riktigt bra innehåll. Ämnena varierar mellan mjukt och hårt som i tech talks, webbdesign, kommunikation, affärsutveckling, programmering, startups och annat som vi kan, gillar och tycker är intressant. Allt vi gör i nätverket är ideellt, öppet och välkomnande. Vi tycker att det är viktigt att dela kunskap, stärka varandra och bli smartare tillsammans. Och lyfta fram förebilder. Och ha roligt!  Geek Girl Meetup Göteborg drivs av mig och Sara Eggert

Som en symfoni av lätthet, intelligens och vidgade vyer. Så är det att träffa geekgirls. Det vill vi göra ofta.

Geek Girl Meetup är nu aktivt i allt fler städer och länder. Här berättar jag en del om vad vi gör på mötesplatsen Geek Girl Meetup Göteborg.

maria gustafsson ggmgbg 2013 sara eggert ggmgbg 2013

Vi lever som vi lär

Varje tillfälle vi träffas så delar vi vidare innehåll markerat med #ggmgbg genom olika digitala kanaler.

Här hittar du Geek Girl Meetup Göteborg på Twitter, Instagram och Facebook.

När det gäller rörlig bild brukar vi använda Bambuser markerat med #ggmgbg, kika in här på Bambuserflödet för #ggmgbg så hittar du föreläsningar, diskussioner och intervjuer.

Intervju

Vi berättade om GGM Gbg på temat Enade förenade hos Anna Lindh & Viktor Bijlenga på I’m with friends.

Geek girl academy

Genom att träffas på plats och pratas vid, delar vi kunskap. Ibland under enklare former med Geeka & Fika på café och ibland med genomarbetade innehåll på kvällsträffar med teman. I de senare fallen har vi förberett innehåll, material och fika i en lånad lokal. I listan kan du se det vi har gjort sedan slutet av sommaren 2012. Via länkarna kan du läsa mer.

ggmgbg 1

Härliga bilder från kvällskursen Bädda för en framgångsrik presentation.

Geeka & Fika i gott sällskap med datorer på kafé

Cathing up with TED – länkar till TED-inspirationsvideos i bloggen

– Kvällskursen Bädda för en framgångsrik presentation med smarta checklistor med oss två – utsålt

Tech talk med de tre geekgirlsen, Stina Kvamme, Hanna Andersson och Sandra Svensson delade med sig av sin kunskap -utsålt

Produkter som människor älskar med Karin Hedin och Margareta Lövfenholm

– Enade förenade. Intervjuade i I’m with friends hos Viktor Bijlenga och Anna Lindh

– Vi har deltagit på möten med innovationstävlingen Big Apps

– Varit med i GP Profilen Sara Eggert lyste upp dagen för 100 000-tals Göteborgare

– Knytkonferensen Sharing is caring är vårt största event – utsålt

Knytkonferens

Den 26 oktober 2013 arrangerade vi den första största knytkonferensen hittills i GGM Gbg i LBIs lokaler. En hel dag i formatet knytkonferens som betyder att alla som vill prata också gör det. Praktiskt går det till så att den som vill prata om något skriver upp ämne på ett papper som fästs på ett stort schema på väggen. Schemat kallas gridd. Se bilden

 

gridden ggmgbg 2013

Verktyget gridden med instruktioner för 20- och 40 -minuters sessioner. 

Vi valde temat Sharing is Caring och sålde slut de nära 80 biljetterna till dessa koola deltagare på tre dagar! Med hjälp av sponsorer satte vi en gnistrande guldkant på både dagen och kvällens efterfest, därför älskar vi våra sponsorer. Vi som byggde knytkonferensen var förutom jag och Sara även Emilie Jansson, Sandra Svensson och Elin Falkman. Emilie designade de vrålsnygga klistermärkena och postern som pryder denna sida. När vi hade en kreativ workshop utropade Elin plötsligt sharelek! Jubel utbröt! Sharelek blev naturligtvis vår speciella hashtag: #sharelek bredvid #ggmgbg och #sharingiscaring Efter den intensiva succédagen hade vi efterfest med halloweentema hos Rabash.

Styrelse

Jag är ledamot i styrelsen för Geek Girl Meetup Sverige, som vi startade som en ideell förening våren 2013.

Deltar i knytkonferenser på andra orter

Både jag och Sara deltar ofta i andra Geek Girl Meetups större konferenser. Jag har deltagit som föreläsare och workshopledare såväl i Malmö och Stockholm som utomlands i Danmark.