Rött ris är nyttigt och gott. Jodå.

Efter moget övervägande har jag nu valt att ta ett rejält grepp om min kroppsliga hälsa. Sedan i våras har jag funderat på om jag har viljan att göra det som behövs för att aktivt komma tillbaks till en stark, smidig och lätt kropp igen.

Efter blandad ohälsa ex att jag skadade ryggen 2000 så har kilona fastnat. 40 kg. Det låter ju inte klokt. Men är sant. Som att gå runt och bära på 20 stora mjölkpaket. Alltid.

Faktum är att jag har inte brytt mig så mycket. Jag har fokuserat på att må bra och fungera. Men självklart vet jag hur onyttig övervikt är. Därför har jag gjort olika aktiviteter för att komma i form och gå ner i vikt. Med träning och olika pulverdieter. Resultaten har varierat, likaså min uthållighet.

Dessutom har jag köpt allt större kläder. Men visst har det gnagt när storleken är 46 istället för den vanliga 38/40.

När jag väl hade beslutat mig var det enkelt. Jag pratade med Szofia Jakobsson som skapat ett eget program med fokus på klassisk nyttig kost & vardaglig motion. Hennes resultatet har jag följt vecka för vecka sedan i vintras. Nu är Szofia vältränad och har minskat 25 kg i vikt, det kallar jag ett utmärkt resultat.

Med hjälp och pepp av Szofia med det hon kallar One Year Transformation kommer jag att under kommande året komma i fin form igen. I bloggen berättar hon och Christian Morales hur de gör upp med sina godisätande liv för en mer hälsosam väg.

Starten för mitt års förändring gick 1 september och inleddes med vägning och mätning för att kunna mäta resultaten längs vägen.

Start: 1/9

Vikt vid starten 1/9 2011: 107 kg
Målvikt vid målgång 1/9 2012: 67 kg

Kosten är en lågkolhydratkost med mycket grönsaker och protein. 80 % nyttig och 20 % smaskig mat låter bra.

Motionen är till en början en timmes promenad varje dag.

Välkommen att följ min resa, häng på om du vill. Jag berättar om hur det går och förhoppningsvis kommer det att synas.  Mina vänner har redan märkt skillnad, för nu går vi pratpromenader istället för stillasittande pratstunder. 🙂

Om inte annat så kanske det syns i programmet Social Media Talkshow? 

En dag i veckan är det okej att käka onyttigt, en våffla kan det bli då.